В присъствието на министър-председателя Кирил Петков днес министърът на енергетиката

...
В присъствието на министър-председателя Кирил Петков днес министърът на енергетиката
Коментари Харесай

Николов: В България се очакват инвестиции на стойност около 1 млрд. долара в енергетиката

В наличието на министър-председателя Кирил Петков през днешния ден министърът на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за съдействие с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентира съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика.

Осигуряването на различни, постоянни и налични газови доставки за страната, повишението на районната енергийна сигурност и отбрана на сериозната енергийна инфраструктура, развиването на планове за потребление на нисковъглеродни технологии за поддръжка на прехода към зелена сила, изследванията за създаване на хибриден промишлен комплекс на територията на „ Марица Изток “, както и развиването на устойчиви проекти за потребление и ръководство на нуклеарното гориво са измежду стратегическите области на партньорство, планувани в Меморандума.

В резултат на това партньорство в България се чакат вложения на стойност към 1 милиарда $, стана ясно по време на подписването на документа, оповестиха от Министерството на енергетиката.

Въпреки риска, обвързван с военните дейности в Украйна, непознатите вложители правят оценка високо дейностите на държавното управление в поддръжка на бизнеса, посочи министър Николов. Той изрази упованията си тази оценка да се материализира в съответни вложения за развиване на българската енергетика.

Представителите на Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation показаха убеждението си, че българското държавно управление върви в вярната посока в битката против корупцията и основаването на удобен капиталов климат. По техните думи, с помощта на съдействието посред ни, нашата страна има неповторим късмет да развие енергийната си инфраструктура в синхрон с най-хубавите софтуерни решения за това.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР