В присъствието на генералния директор на БНР Милен Митев, вицепрепрезидента ...

В присъствието на генералния директор на БНР Милен Митев, вицепрепрезидента

Емил Янев получи Сирак Скитник“ за 2022-а

В наличието на генералния шеф на БНР Милен Митев, вицепрепрезидента на България Илиана Йотова и на столичния кмет Йорданка Фандъкова БНР даде годишните си награди.

Носител на Голямата премия " Сирак Скитник " за 2022 година е Емил Янев за предаването " Трамвай благопожелание ". Той получи наградата от вицепрезидента Илиана Йотова.

В останалите категории спечелили станаха:

Годишна премия за радиожурналистика - Информационният екип на радио Пловдив, Кремена Данева и Евелина Стоянова за отразяването на наводненията в Пловдивска област

Награда за радиопредаване - Екип на радио „ Бургас “

Награда „ Златен глас “ - Юлия ГатдероваГолямата премия " Сирак Скитник " бе връчена на Емил Янев от вицепрезидента Илияна Йотова, която благодари, че за следващ път има привилегията да участва и да е участник в церемонията по награждаването. В словото си тя означи, че публичната медията се е трансформирала в стожер на истината, тъй като " в случай че нещо е казано по радиото, то от никого не се подлага на подозрение ". 

Йотова означи, че БНР има най-ценното качество – истината и достоверността на това, което публичната медия споделя на своите правилни слушатели. 

Вицепрезидентът означи още, че Старата къща е институцията, в която публицистите имат свободата да споделят това, което мислят и да посочват нещата с същинските им имена.

Снимки: Съпругата на Емил Янев - Валерия Йонкова, която е политически кореспондент в Lupa.bg

Източник: lupa.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg