В приложението Намери своето лекарство човек трябва да попълни наименованието

...
В приложението Намери своето лекарство човек трябва да попълни наименованието
Коментари Харесай

Иновации: Мобилно приложение показва налично ли е дадено лекарств...

В приложението " Намери своето лекарство " човек би трябвало да попълни наименованието на изчезналото лекарство, обитаемото място, в което го търси, и телефон за връзка, с цел да получи позвъняване за уточняване на детайлности. Информацията се обработва от фармацевт и стартира търсене на благоприятни условия за обезпечаване на медикамента, изясни Боряна Маринкова от Асоциацията за развиване на паралелната търговия с медикаменти.

" Средно за 12 часа излиза наяве можем ли да намерим продукта. Ако не можем, автоматизирано го призоваваме оптимално бързо да се свърже с лекуващия си доктор ".

Срокът за отговор е 48 часа, като двете организации работят с над 700 аптеки у нас. Ако става въпрос за дерегистрирано лекарство или такова с краткотрайно прекратен импорт, още веднъж пациентът ще бъде насочван към лекуващия доктор за определяне на терапия. Събраната база данни със сигнали ще се употребява и за обмисляне на лекарствоснабдяването у нас, показаха представителите на търговците на едро и дистрибуторите на лекарства.   
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР