В превзетия след продължителни боеве и обсада украински пристанищен град

...
В превзетия след продължителни боеве и обсада украински пристанищен град
Коментари Харесай

Русия се похвали с бързо строителство в Мариупол

В завладения след продължителни боеве и блокада украински пристанищен град Мариупол на Азовско море е разгърнато огромно строителство, похвали се Посолството на Руската федерация в България на страницата си във " Facebook ".

Според информацията строителните действия се правят от Военно-строителния комплекс на Министерството на защитата на Русия.

До есента е планувано да бъде приключен нов квартал с жилищни здания, учебни заведения и медицински комплекс.

Припомняме, че съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко прикани жителите на Мариупол, които са останали в окупирания град, да се изтеглят, до момента в който това към момента е допустимо, предава УНИАН

" Скъпи хора на Мариупол, които оставате в града с вярата за усъвършенстване. Не Ви остава доста време да напуснете града и да се озовете в цивилизовани условия и сигурност... пътя към дома. Вече втора седмица, окупаторите отварят кулоар за евакуация в Запорожие. Така те прикриват личните си военни маневри - вие сами виждате колоните от техника, които се движат през града. Но до момента в който има път, използвайте го. Втори случай може и да няма ", акцентира той.

Андрюшченко изясни за какво приканва за овакантяване на града. Сред аргументите той акцентира разрушената инфраструктура, която не може да бъде възобновена до зимата, което значи, че няма да има газ и топлоснабдяване, проблемите с водата и електричеството няма да изчезнат.

Освен това, означи той, в града не работят лечебните заведения, тъй като няма лекари, а оборудването е разграбено.

Припомняме, че Мариупол падна под контрола на съветските и сепаратистките сили през май след блокада, траяла с месеци.

Преди месец английското военно разузнаване предизвести, че Русия не може да се оправи с даването на съществени услуги на популацията в окупираните територии. В доста региони там няма непрекъснат достъп до питейна вода. Продължават съществени разстройства в телефонната и интернет връзката. Мариупол е на прага на зараза от холера. През май са регистрирани обособени случаи на това заболяване, заяви английското разузнаване в своя ежедневна сводка за обстановката в Украйна, представена от Руската работа на Би Би Си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР