В преобладаващата си част маршрутът следва ненатоварен откъм трафик път,

...
В преобладаващата си част маршрутът следва ненатоварен откъм трафик път,
Коментари Харесай

Най-мащабното колоездачно предизвикателство с кауза стартира след месец, очакванията са за поне 150 участници

В преобладаващата си част маршрутът следва ненатоварен откъм трафик път, което е причина за прекосяването му с велосипед, т.е. подобаващ е както за начинаещи колоездачи, по този начин и за по-екстремни такива, искащи да тестват физическата и психическата си подготовка. Всички минали целия маршрут се снабдяват със Сертификат, а от тази година документи се издават за минали по маршрута с мотоциклет, автомобил и кемпер.

С цел разпространение на концепцията, на 27 и 28 август във Видин за девета поредна година ще се организира промо-събитието - Дунав Ултра - тази година под наслов " Реката, Добруджа и морето 2022 ".  На 27-ми август пред стените на единствената напълно непокътната средновековна цитадела в страната, Баба Вида, ще бъде основана промоционална колоездачна зона с названието " Баба Вида Арена ".

За първа година Министерството на туризма декларира своята публична поддръжка на самодейността, с което оказва помощ на главната идея на Дунав Ултра - да разпространява обитаемоте места наоколо до северната граница на България. За задачата в региона на  крепостта ще бъдат построени шатри, където ще се показват рекламни материали - както на Министерството на туризма, по този начин и от общините - сътрудници.

Ден по-късно - на 28-ми август от централния площад на Видин " Бдинци " ще бъде даден старт на всеобщото прекосяване по маршрута с велосипед. Очаква се персонално кметът на гр. Видин Цветан Ценков да поведе колоната от 150 колоездачи от България и Румъния, които ще започват дружно, с цел да изминат дистанцията на маршрута до крайната му точка - Дуранкулак (Общ. Шабла). 740-километровият преходът не е съревнование и няма класиране - това е самостоятелно предизвикателство за всеки, приел да взе участие в идеята за разпространение на 110 обитаеми места по поречието на р. Дунав и Добруджа, в страната.

Най-екстремните участници ще минат 740-километровото разстоения за по-малко от 48 часа, а главните групи ще изминат маршрута с график сред 5 и 10 календарни дни.

Всички най-интересни естествени и културни забележителности, през които минава маршрутът, както и цялата информация за самоорганизирано (т.нар. “селфгайдед ”) изминаването на маршрута, могат да бъдат открити в особено основаното Мобилно приложение Dunav Ultra (налично за Android и iPhone).

Последните години всеобщото изминаване на маршрута се постанова като съществена атракция на локалните поданици в края на лятото и самобитен преносим фестивал. Събитието се организира с поддръжката на: Министерство на Туризма и общините: Видин, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Проектът е измежду водещите начинания за развиване на туризма по поречието на Дунав, подкрепени на Фондация Америка за България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР