В преговорите всичко е важно. Ние имаме няколко коза, заяви

...
В преговорите всичко е важно. Ние имаме няколко коза, заяви
Коментари Харесай

Борисов: Не е дошло времето да говорим кой ще е българският еврокомисар

В договарянията всичко е значимо. Ние имаме няколко коза, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди неофициална работна вечеря на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз.

Според премиера Борисов в идните съвещания за управителните европейски позиции ще се трансферират доста имена. „ Следващите часове ще се изговорят доста неща и ще стартират същинските договаряния “, означи министър-председателят и добави, че прибързването би било неточност. „ Това ще бъде едно надпреварване и който съумее да задържи коня си, както аз си задържах партията и последните две седмици я пуснах, и ги изпреварих просто с доста дължини всичките спечелили, тъй като всичките се изкараха спечелили “, добави Борисов.

По думите на Борисов към момента е рано да се приказва по въпроса за български еврокомисар. Премиерът посочи устрема на страната ни Европейската организация по труда да се откри в София и поддръжката, която търсим за това измежду другите страни. Попитан от медиите за коментар по отношение на поста ръководител на Европейската комисия, Борисов означи: „ ние като част от ЕНП поддържаме Манфред Вебер, ние сме порядъчен член и нямаме съмнения “.

На въпрос по отношение на резултатите от изборите, Борисов посочи: „ Аплодисментите в ЕНП са, че в България сме победили водача на ПЕС в директен дуел “.  Той добави, че резултатите на ГЕРБ са доста положителни и партията е първа мощ измежду младите, работещите, високообразованите. Според Борисов Мария Неделчева е направила добра акция, като разликата сред нея и останалите претенденти е била потресаваща в нейна изгода като познания, умения, просветеност. „ Най-много преференции има тя “, акцентира още Борисов. Той посочи също по този начин, че Лиляна Павлова се е справила добре с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Г-жа Златева й се надсмиваше за седмото място, само че при нея не се получиха нещата в Българска социалистическа партия. Нали помните? Аз имам принцип в живота – в никакъв случай не прави това, което не искаш да ти вършат. Никога не се надсмивай над победения. Никога, когато някой е паднал, не го ритай, а се наведи и му подай ръка “, сподели още Борисов и благодари на президента за поздравленията по случай успеха на изборите.

На въпрос по отношение на оставката на Корнелия Нинова министър председателят Борисов акцентира, че не се меси в работата на другите партии и не би дал мнението си какво да вършат.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР