В предварителния дневен ред на заседанието на Министерския съвет от

...
В предварителния дневен ред на заседанието на Министерския съвет от
Коментари Харесай

Министрите решават за защитните елементи на новите лични карти

В предварителния дневен ред на съвещанието на Министерския съвет от 28 февруари са заложени 21 точки. Една от тях, препоръчана от вътрешния министър Калин Стоянов, е за одобряването на защитните детайли, употребявани в образците на новите персонални карти.

Стоянов е внесъл и изменение на разпореждане за основаването на Национален съвет по предварителна защита на престъпността. Негов е и планът за одобрение на изменение в Закона за чужденците в Република България.

Друга точка, препоръчана от спортния министър Димитър Илиев, е за приемане на отчета за младежта за 2021 – 2022 година.

Министърът на земеделието Кирил Вътев е внесъл за утвърждение спомагателни прехвърляния за Селскостопанската академия за 2024 година.

Финансовият министър Асен Василев е предложил за утвърждение допълнение към цена № 12 за таксите, които се събират в системата на неговото ведомство. По-конкретно към цената ще бъдат добавени лицата, които по занимание дават услуги за прекачване, обмяна, предпазване и ръководство на виртуални активи.

Целта е те да могат да бъдат следени с оглед ограниченията против изпирането на парите. Съответно тези нови лица ще заплащат за вписването си в регистъра, воден от Национална агенция за приходите, такси в размер на 50 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР