В предстоящите зимни месеци основно ще разчитаме на българските гости

...
В предстоящите зимни месеци основно ще разчитаме на българските гости
Коментари Харесай

Николова уверява, че се работи да не се затварят границите между балканските държави

В идните зимни месеци главно ще разчитаме на българските посетители да изберат пътувания в страната и да поддържат бизнеса, както го направиха и през лятото.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с представителите на бизнеса във Велинград. Тя бе на посещаване на място, с цел да бъдат разисквани настоящата обстановка в бранша, набелязани компликациите и проблемите на сектора и коментирани опциите за превъзмогване.

Николова акцентира, че се работи поредно, с цел да не се стига го затваряне на границите сред Балканските страни , които са съществени пазари през зимния сезон, като за задачата се води разговор на високо дипломатическо равнище.

Важно е страната в лицето на Министерството на туризма и представителите на бизнеса да работят взаимно и координирано в търсене на благоприятни условия за поддръжка на бранша, уточни вицепремиерът. По думите й единствено по този начин ще имаме работещи начинания и ще реализираме позитивни резултати.

Пред бизнеса министър Николова акцентира, че е основно да се запазят високите стандарти на хигиена и сигурност, точно гарантирането на сигурност на туристите ще е водещ фактор за осъществяване на зимен сезон 2020/2021. Спазването на санитарно-хигиенните наставления е главно изискване страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), който подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, посочи вицепремиерът. И беше безапелационна, че контролът, във връзка с ограниченията, ще е непоколебим.

Представителите на сектора осведомиха министърът за натовареността на местата за настаняване сега, какво и равнището на резервациите за идващите седмици. Те показаха, че все още понижението е осезаемо, само че се надяват да има повече записвания в последния миг както от българи, по този начин и от чужденци от прилежащите страни.

Министър Николова посети и Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация на пневмофизиатрични болести " Света Петка Българска " ЕООД във Велинград.

Тя акцентира, че най-важната задача сега е да се резервира здравето на хората и в тази посока се работи интензивно от целия кабинет. Ценим високо напъните на всички медици и сме признателни за неуморните старания, които заетите на първа линия поставят в битката с пандемията, увери министър Николова.

По думите на шефа на болничното заведение доктор Цветан Дафов, лечебното заведение има 136 кревати, като заетостта сега е 40%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР