В предстоящата Семейна събота на 30 юни музейните специалисти ще

...
В предстоящата Семейна събота на 30 юни музейните специалисти ще
Коментари Харесай

Организират плетене на царевична шума и плъсти в музея в Горна Оряховица

В идната „ Семейна събота ” на 30 юни музейните експерти ще продължат представянето на разнообразни уреди от остарели поминъци и занаяти. Чрез мултимедия и особено готови макети посетителите ще могат да се срещнат с устройството и работата на воденица, тепавица и шкаф.

Всеки участник може да се включи в креативно ателие по плетене с царевична шума или за изработка на произведения от плъсти (нетъкана вълна). Ръководител на работните кътове ще бъде занаятчия Снежана Златарска от с. Стрелец, която ще помогне на искащите да вникнат в старите техники и сами да си изработят истински сувенири.

Точно в 10.00 часа стартират обичаните игри на най-малките „ Ряховски пъзел ” и „ Експонатите описват ”, в които най-хубавите участници ще си тръгнат с награди.

Работното време на музея за посетителите на „ Семейни съботи ” е от 10 до 17 часа. И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лв.. Входната такса дава опция на всички да вземат участие в просветителните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „ Ряховски пъзел ” и „ Експонатите описват ”, да прегледат музейните експозиции, в това число най-новите „ Археология ” и „ Горнооряховски суджук ”.

Всяка събота специфична премия ще получава и всеки 10-ти клиент на музейните занимания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР