В представения неотдавна миникомпютър Raspberry Pi 4 бе открито досадно

...
В представения неотдавна миникомпютър Raspberry Pi 4 бе открито досадно
Коментари Харесай

Raspberry Pi 4 не работи коректно с някои USB Type-C кабели

В показания наскоро миникомпютър Raspberry Pi 4 бе намерено досадно недовиждане. Поради погрешно проектирания USB Type-C порт някои зарядни кабели не работят с устройството .

Причината е, че разработчиците са сложили сред двата контакта на USB Type-C врата един резистор, макар че съгласно формалната спецификация би трябвало да се употребяват два резистора. Получава се по този начин, че смарт кабелите, обозначени като E-marked разпознават миникомпютъра Raspberry Pi 4 като аудио устройство (Audio Adaptor Accessory) и не подават нужното зареждане. В тези кабели е подложен профилиран чип, който разпознава различите видове устройства. Подобни кабели се употребяват да вземем за пример при преносимите компютри Apple MacBook.

Разработчиците на Raspberry Pi 4 признаха съществуването на този проблем, само че заради хардуерния вид на позволена неточност, всичко ще бъде оправено с излизането на идната версия на едноплатковия миникомпютър. Това се чака да стане след няколко месеца. Засега компанията Raspberry Pi предлага да се употребява нейното фирмено зареждане или USB-C кабели, които не са обозначени като E-marked.

Да си напомним, че миникомпютърът се базира на системата върху чипа Broadcom BCM2711 с четири Cortex-A72 процесорни ядра с тактова периодичност 1,5 GHz. Предишната версия на Raspberry Pi използваше по-бавните Cortex-A53 ядра. В новия модел е вероятен избора на оперативна памет – 1, 2 или 4 GB. Качеството на изображението е високо, тъй като интегрираното в новата SoC графично ядро поддържа H.265 кодека за 4К резолюция при 60 фрагмента в секунда, H.264 при 1080р и 30 или 60 фрагмента в секунда, както и графичния стандарт OpenGL ES 3.0.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР