В предприятието в Самоков вече са произведени първите три бронирани

...
В предприятието в Самоков вече са произведени първите три бронирани
Коментари Харесай

"Самарм" започва производство на бронирани автомобили в Самоков

В предприятието в Самоков към този момент са създадени първите три бронирани машини

© Самел-90 Още по тематиката
Романтиката е в този момент в заводите

Защо актуалните хрумвания на държавното управление за реиндустриализация са нездравословни
21 фев 2014
Обществена поръчка като по поръчка

Българските компании дефинираха изискванията на търга за реорганизация на улично осветяване в 14 общини като дискриминационни
4 апр 2013 Новосъздадената българска компания " Самарм " стартира произвеждане на бронирани бойни машини и коли в Самоков. Зад плана стоят две сдружения с опит в отбранителната промишленост - " Самел-90 " и " Интернешънъл арморд груп бг ", а инвестицията в новата линия е 5 млн. лева Първите три машини към този момент са подготвени, като в завода се създават всички елементи като се изключи мотора и шасито. Целта на компанията е да притегли като клиенти българските войска и полиция, само че опциите за експорт също не се подценяват.

Made in BG

В предприятието в Самоков ще се вършат бронирани кабини, които ще се инсталират на шаситата. Допълнително ще се прави монтаж и на друго съоръжение за връзки, радиоелектронна битка, електрооптични принадлежности, въоръжение и така нататък Машините могат да бъдат проектирани и като информационни пунктове, мобилни системи за ръководство на огъня и коли за спешна помощ.

Засега компанията залага на българския пазар, въпреки че не изключва европейските и други страни като евентуална цел. " Машините могат да се продават на всички места, защото всички имат потребност от тях - полиция, войска, за отбрана на границите ", сподели единият от шефовете на " Самарм " и изпълнителен шеф на " Самел-90 ", Петър Георгиев, за " Капитал ".

На този стадий от компанията не прецизират какви ще бъдат цените на другите разновидности на машините. " Мога да кажа, че ще костват с 30 до 50% по-евтино от тези на западните производители ", уточни Георгиев. Едно от преимуществата, с които компанията разчита да завоюва българската войска като покупател, е, че ще може да обезпечава непрекъсната поддръжка и ремонт, което по принцип е скъпа услуга за профилираната техника.

Партньорство

" Самарм " е основана през август предходната година с 1000 лева капитал. Собственици с по 50% в нея са " Самел-90 " и " Интернешънъл арморд груп бг ", като първото сдружение обезпечава индустриалните мощности, а второто - ноу-хау за машините.

" Самел-90 " е правоприемник на завода за Комуникационно електронно съоръжение за Българската войска в Самоков и създава главно радиосмутители против взривни устройства както с военно предопределение, по този начин и за защита. За 2016 година оборотът на компанията е малко над 57 млн. лева На нейната площадка се намира цехът на " Самарм ".

International Armored Group (IAG) е интернационална компания, която се занимава с разработка и внедряване на профилирани бронирани бойни машини и коли, само че е благосъстоятелност на българин - Йордан Симеонов, който е другият шеф на " Самарм ". Групата е на пазара от 20 години и има офиси в девет страни, а индустриалните й мощности са в Съединени американски щати, Обединените арабски емирства и Турция. Българското сдружение " Интернешънъл арморд груп бг " е записано през 2013 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР