В предпразничните периоди има опити търговците да мамят клиентите с

...
В предпразничните периоди има опити търговците да мамят клиентите с
Коментари Харесай

КЗП: Има опити търговците да мамят клиентите с фалшиви намаления и изкуствени промоции

В предпразничните интервали има опити търговците да мамят клиентите с подправени понижения и изкуствени промоции, като в действителност цената е по-висока. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „ Тази заран “ по bTV.

„ Да кажем, че пазарът е безплоден, няма да бъдем откровени. Естествено, че има нелоялни търговски практики. Особено в този момент, при най-активното извършване на покупки по празниците, има опити на търговците да ги излъгват с подправени понижения, изкуствени промоции, че им подаряват нещо към това, което главно желаят да си купят, а цената в действителност е по-висока и нищо не им подаряват “, сподели гостът.

В онлайн средата също се срещат сходни способи. „ В момента, в който настава интервалът на дейното извършване на покупки, търговецът внезапно подвига цената на избрана група артикули, които са по-търсени, с цел да може на идващия ден да анонсира едно „ понижение “, само че то би трябвало да е от цената, на която стоката е продавана най-малко един месец преди този момент “, изясни Маргаритов.

Той добави, че при акцията „ Черен петък “ е имало 30 – 40 сигнала за сходни нарушавания.

Има и опити на търговци да лимитират отговорността си във връзка с претенция на дефектните артикули или опцията за връщане на онлайн покупка при продажби от понижения, само че това е нелегално.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР