В предлагания в България вариант системата бонус-малус при изчисляване на

...
В предлагания в България вариант системата бонус-малус при изчисляване на
Коментари Харесай

Йонко Иванов: Бонусът - за застрахователите, малусът - за шофьорите, да ни ударят и 100 тояги

В предлагания в България вид системата ”бонус-малус ” при пресмятане на наложителната застраховка ”Гражданска отговорност ” няма да усъвършенства пътната конюнктура, няма да насърчава положителните водачи и само ще облагодетелства застрахователите.
Това сподели Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Припомняме, че от Комисията за финансов контрол предложиха план на системата, която планува с до 25% по-евтина " Гражданска отговорност " за изрядните водачи и растеж на цената на полицата с до 400% за тези, които правят тежки нарушавания.

Всеки един закон би трябвало да бъде явен прецизен и наличен за потребителите. Този закон нито има изясненост, нито досегаемост. Тук се стартира с една огромна дебела сопа. Бонусът е за застрахователите, малусът е за водачите. В случая наказваме револвера, който е гръмнал, а не индивидът, който е стрелял, съобщи Иванов.

Тази система не подтиква положителния лидер, поставя всички на една нога и цялостни джоба на застрахователите. Това е един балон, който ще се спука. Напрежението нараства и това е един автогол, който ръководещите си вкарват в края на годината. Първо се подвига данъкът на колите, в този момент и гражданската отговорност – дайте и 100 тояги на голо да ни ударят, акцентира Йонко Иванов.

Тук на никое място не се приказва за образователен резултат, приказва се единствено за наказания, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР