В предизборните дебати по БТВ, той заяви още, че е

...
В предизборните дебати по БТВ, той заяви още, че е
Коментари Харесай

ЛЕВИЦАТА! ще направи закон за работа на Марица Изток: Георги Кадиев

В предизборните диспути по БТВ, той съобщи още, че е заовладяване на рецесията с цените, би трябвало да има законовимерки и промени в избрани надзорни институции, които се избират от Народното събрание. Трябва да се предприеме комплекс от ограничения, а не една мярка: би трябвало да се контролира надценката върху питателните артикули - не таван на цената, а таван на надценката, както сега е при медикаментите.

" Трябва да сеприеме и закон за облагане на свъхпечалбите, тъй като в някои браншове има картелизиране – в банките бранш, всектора на храните, в бранша за доставки на горива, в телекомуникационния бранш. Например, в банковия бранш през 2022 година по отношение на 2020 година облагата се е нараснала три пъти. Друг образец са облагите на " Лукойл " – за 2021 по отношение на 2020 година има растеж на облагата 8 пъти.

Тези компании не престават да получават енергийни помощи, което е ненужно. Другамярка е смяна на Комисията за отбраната на конкуренцията, тъй като е мъртвородена, не работи и еедна от предпоставките да има такова картелизиране в България. ", добави Георги Кадиев, лидер на листата на " ЛЕВИЦАТА! " в Стара Загора.

На въпрос на Мария Цънцарова по отношение на приемането на еврото у нас Георги Кадиев отоговори: " Ние считаме, че влизането на България в еврозоната би трябвало да етогава, когато България е подготвена и когато нашите приходи са най-малко 80 % от европейските, сега са 52 %. Едно влизане сега ще има по-скоро негативи. ", разясни Кадиев.

" ЛЕВИЦАТА! " има ясна и безапелационна позиция по отношение на паметника на руската войска, който е символна една войска, дала 13 млн. жертви. " Неговото място е там, където е. От 1991 година при разнообразни ръководства никой не го е махнал. Повдигането на тематиката в този момент е политическо, след изборите тематиката ще изчезне. ", съобщи Георги Кадиев.

 Купуването и продаването на гласове са закононарушения

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР