. В предговора към първият том Пиер Брюнел, почетен професор

...
. В предговора към първият том Пиер Брюнел, почетен професор
Коментари Харесай

Кирил Кадийски отново на литературния небосклон - до Марио Варгас Льоса, Милан Кундера, Харуки Мураками

. В предговора към първият том Пиер Брюнел, почетен професор на Сорбоната и член на Френската академия, написа: ”Именно мощното и всестранно великодушие в поетическите произведения на Кирил Кадийски ме кара да мисля, че този огромен български стихотворец изцяло заслужава това интернационално самопризнание, защото творчеството му е отворено към света и носи скъпо обръщение за целия свят. “.

 

На фона на всичко това цялостно неразбиране буди скандалното отношение на Българския културен център в Париж, който при започване на тази година освен отхвърли подпомагане на уредниците на интернационалния културен фестивал в Иер, където представянето на Кирил Кадийски беше измежду знаковите изяви, само че и изрично отхвърли този български създател, направил толкоз доста за популяризирането на българската просвета освен с творчеството си, само че и като шеф на въпросния център от 2004 до 2009 година, да бъде показан в самия център защото... салонът бил ангажиран с други „ амбициозни ” мероприятия до края на годината.

 

И Министерството на културата, макар изявленията, продължава да пази благоговейно безмълвие по въпроса, тишина, която може да се съпостави единствено с тишината след следващата плесница, която благата ни страна нанася на родната просвета: орязването на бюджета за представянето на българската книга по света.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР