В предаването „Тази сутрин по бТВ проф. Николай Витанов, каза

...
В предаването „Тази сутрин по бТВ проф. Николай Витанов, каза
Коментари Харесай

Николай Витанов: "Омикрон" го няма, но ще влезе по празниците

В предаването „ Тази заран " по бТВ проф. Николай Витанов, сподели че дано първо пристигна разновидността Омикрон в България и тогава ще забележим по какъв начин ще действаме. „ В момента или го няма, или са единствено единични случаи, които не могат да бъдат засечени. Сега, да гадаем дали го има, или го няма, е ненужно. "

Очакваме, че Омикрон ще се популяризира малко по-бързо, по празниците евентуално ще влезе, след което 3-4 седмици по-късно той ще се бори за доминация и ще я реализира към края на януари и по-късно му трябват 5 дни, с цел да възпламени огнището и в първата седмица на февруари евентуално ще сме на върха на вълната, предвижда проф. Витанов.

Една от аргументите за смъртните случаи е незадоволителната имунизация, съобщи проф. Витанов. „ Надявам се новото държавно управление да успее да убеди хората да се имунизират. "

Ние в никакъв случай не сме имали цялостен локдаун, Омикрон ще ни слага пред избор за ограниченията, защото той е по-заразен, оттова нататък дали ще се редуцират ограниченията или не, си е работа на здравното министерство ".

Най-интензивно ще се популяризира в София град и София-област, предвижда математикът. „ Най-голямо ще е разпространяването в огромните градове - Варна и Пловдив също. Очакванията са, че ще удари Варна малко по-силно, в сравнение с област Пловдив. Най-слабата активност ще е Ямбол, Смолян, Разград, Кърджали ".

Очакванията са, че ще има растеж на заболеваемостта, защото учениците се върнаха на учебно заведение, само че до края на годината няма да се усети, от моя позиция добре е, че учениците се върнаха на учебно заведение, счита проф. Витанов. „ Разбира се, че след празниците, в случай че доста хора се събират на едно място, ще има растеж още веднъж, само че ще се усети след Ивановден ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР