В предаването „Тази събота по бТВ Левон Хампарцумян, каза че

...
В предаването „Тази събота по бТВ Левон Хампарцумян, каза че
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Когато растежът е устойчив, банките ще започнат да вдигат лихвите

В предаването „ Тази събота " по бТВ Левон Хампарцумян, сподели че би трябвало да си балансираме приходите и разноските. „ Хората с по-малко благоприятни условия, те са най-лошо ударени и там ще би трябвало да се балансират нещата. "

Със сигурност ще нарастнат тока и водата, само че няма да е със 70%, както твърди Васил Велев, счита Хампарцумян. „ Преструктурирането на „ Топлофикация " по един порядъчен метод се отсрочва от доста години, тъй като там би трябвало да се откри рационалният баланс. Трябва да се откри метод по какъв начин да се помогне на тези, които не могат да си заплащат сметките. Второто нещо е енергийната успеваемост на домовете, което би могла неведнъж да се усъвършенства. "

Постпандемичните резултати хранят инфлацията, стопанската система на света пораства, търсенето се усилва, има много пари напечатани в спешния интервал, които в този момент търсейки излаз, подхранват инфлацията, изясни Хампарцумян. „ Когато растежът е резистентен, банките ще стартират да подвигат лихвите, с цел да успокоят инфлацията. Така че инфлация вид Виденов няма да имаме, тъй като тогава тя не беше след това на международни фактори, а неумело ръководство на българската стопанска система ".

В сполучливите елементи на частния бранш приходите порастват без да има потребност синдикати и работодатели да договарят всякакви неща, изясни банкерът. „ Конкуренцията кара работодателите да подвигат заплатите, а не Тристранката. Заплатите се подвигат от търсенето на квалифицирана работна ръка, неквалифицираната работна ръка все по-малко ще се търси ".

Да сипваме налози в пробита каца, не е добра концепция, безапелационен е Хампарцумян. „ Първо, би трябвало да спрем приключването на нашите налози в рационални планове и разхищаване на обществени средства. Т.е. преди да вдигнем налозите, което е въпрос на публичен контракт, би трябвало да спрем приключването им. От друга страна - дано не се лъжем, че данъкът в България е плосък. "

Няма да забележим неприятните заеми, тъй като положителните порастват доста бързо, банките са капитализирани и не трябва това да бъде мотив за терзание на хората, добави Хампарцумян.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР