В предаването Просто Диков по телевизия BIT той отрече слуховете,

...
В предаването Просто Диков по телевизия BIT той отрече слуховете,
Коментари Харесай

Топ Съдия Проговори: Ето Колко Върви Подкупът За Дело В България! Сумите Ще Ви Вземат Акъла!

В предаването " Просто Диков " по телевизия BIT той отхвърли слуховете, че ще влиза в политиката, само че въпреки всичко добави „ в никакъв случай човек не би трябвало да споделя в никакъв случай “.

„ Дойдох с една стратегия, която осъществих и даже надвиших. Може би щяхме да се оправим още по-добре, в случай че не се пречеше по всевъзможен метод на Софийски градски съд, даже от тези, които ми гласоподаваха доверие – Висш съдебен съвет. Бяхме подложени на всевъзможни инспекции, в това число и поръчкови. Така или другояче, нищо не беше открито “, разяснява Топалов аргументите заоставката си, която влиза в действие от 3 октомври, към която текат спекулации.

„ Много хора знаят доста неща, само че всеки се опасява да застане с лицето и правилата си, тъй като ще му се случи това, което се случи на мен. Не се окайвам, само че може би през последните 30 години не е имало сходни офанзиви, каквито към мен “, разяснява магистратът.

Топалов призна, че е наясно и е подал сигнал с обстоятелства и сведения до прокуратурата за нерегламентирани подслушвания на посолства и дипломати от предходното управление на съда, само че резултат не е имало.

„ Тази тематика постоянно е била болна и е обикновено, когато нещо е направено не съгласно закона, да се потули “, съобщи магистратът.

По мотив обществената загадка по какъв начин се купуват каузи, той призна:

„ Носят се доста клюки. Например, каква е цената за систематизиране на дело. Чувал съм за цена от 5000 лв. и нагоре - с цел да бъде разпределено на един арбитър. Оттук нататък започваха цените стремглаво да нарастват – според от делото, от услугите. Говореше се за някакви суми в границите на стотици хиляди, от време на време даже, според от интереса –до милиони евро. Става дума за търговски разногласия ".

Калоян Топалов обаче съобщи, че смее да твърди, че през последните 2,5 години няма такова нещо и в случай че е имало, тези случаи са били единици. Докато това обаче не се потвърди, всичко остава в областта на спекулата, акцентира той.

" Различни политически партии, в това число и парламентарно показани, се пробваха да създадат контакт с мен, да се опитат да ме убедят да не депозирам оставка. Че аз съм единственият поръчител за измененията в съда. Каквито контакти се пробваха да осъществят с мен и хора от Висш съдебен съвет, забележете - от болшинството. Които се пробваха да ми кажат, че аз съм единственият човек, който е направил нещо за този съд през последните 20 години, и си заслужавало да продължа ", описа още съдията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР