В предаването „Панорама“ по БНТ Искрен Арабаджиев, каза че не

...
В предаването „Панорама“ по БНТ Искрен Арабаджиев, каза че не
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Не бих искал да приоритизирам кризите

В предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия Искрен Арабаджиев, сподели че освен, че имат самочувствието, само че и ръководят. „ Не бих желал да приоритизирам рецесиите, в този момент работим в обстановка на рецесии – здравна и енергийна, само че може би е здравната, тъй като касае човешки живот “.

Смея да кажа, че отговаряме на упованията на хората, съобщи Арабаджиев. „ Натискът посредством общественото говорене и промяната в КПКОМПИ, мисля че докара до оставката на Цацаров. Вярвам в разделянето на управляващите, само че това да упражняваш надзор, е вярно. Когато една власт е безконтролна, се получава това, което имаме сега “.

Протестите са висша форма на народна власт, тъй че ние признаваме правото на всеки български жител да стачкува, изясни Арабаджиев. „ Аз съм признателен на полицията, че ни обезпечи опция да работим макар митингите “.

Високите цени на енергоносителите несъмнено са предизвикателство, ние предложихме стратегии и обезщетения, добави депутатът. „ Правим всичко по силите и опциите на бюджета, с цел да компенсираме и жителите, и бизнеса “.

Няма нито един пенсионер с по-ниска пенсия, безапелационен е Арабаджиев. “Проблемът пристигна от това, че коронавирус добавката от 120 лева беше понижена на 60 лева и за някои пенсионери нарастването на пенсията не можа да компенсира коронавирус добавката. Пенсионерите останаха с усещането, че добавката е част от пенсията им. Гаранцията е, че всеки пенсионер ще взима до юни месец пенсията, която е взимал декември 2021 година “

Ние вкарваме предвидимост – която е толкоз мечтана и от бизнеса, и от хората, изясни Арабаджиев. „ Мерките 60:40, 80:20 и някои други, които работят - положителните практики ги продължаваме. Но въведохме нови ограничения като „ Етап 4 “.

Икономистите предсказват, че енергийната рецесия и скокът на цените са краткотрайно събитие и ще спаднат, означи депутатът. „ Освен цените на международните пазари, казусът в България е и с вътрешните български проблеми, като да вземем за пример забавянето на интерконекторната връзка с Гърция “.

Това, което желаеме е младежите да виждат вероятност за развиване в България, тук да създадат семейство и да знаят, че могат да имат положително качество на живот, в умозаключение сподели Арабаджиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР