В предаването „Панорама по БНТ Гроздан Караджов, каза че губят

...
В предаването „Панорама по БНТ Гроздан Караджов, каза че губят
Коментари Харесай

Регионалният министър: От неразбирателството в коалицията губят гражданите

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Гроздан Караджов, сподели че губят жителите, които пътуват по българските пътища от това, че има недоразумение в обединението. „ Има рецесия на ръководещите в обединението. Тя не е способна да взима решения и резултатът е този. Не се взе решение по един консенсусен въпрос, по който трябваше и съпротива, и ръководещи да са на едно мнение в залата. "

Въпросът не е за парите на компаниите, бях доста сюрпризиран, когато дебатът се въртеше към заплащането на парите, а фокусът беше да се даде опция на АПИ да си прави работата, изясни Караджов. „ Тя е в юридически капан, това е една правна неустановеност, не е ясно, в случай че разпишат ново възлагане, дали няма да влязат в пандиза. И по тази причина те не подписват възлагане. Последиците са - нито един ремонтиран път, нито една поставена мантинела ".

Тук не става дума за ин хаус договорите, а става дума за настоящите поправки, тези контракти не са противозаконни, тъкмо противоположното - те са си законни, добави още Караджов. „ Но е трябвало да се разпорежда до 711 милиона, плюс 50%, а е предоставено за 3,3 милиарда. Това е въпросът, ето по тази причина не може да се разпорежда повече. Допълнително утежняващо събитие е, че те са били прекъснати през октомври предходната година ".

Ако този проблем не се реши, мисля че хората ще излязат на митинги, безапелационен е Караджов. „ Никой не споделя Караджов е отговорен за тези неща. Всички споделят има проблем, просто би трябвало да намерим положителното решение, зад което да застанат 50% от депутатите ".

Аз не вземам участие в съдружните формати на диалози, нито съм в управлението на Има Такъв Народ, тяхна номинация съм, само че не вземам участие във взимането на политическите решения, съобщи Караджов. „ От Има Такъв Народ пазят хората си и отстояват концепциите си до дъно ".

Теоретично всяка една от тематиките - и Македония, и Украйна, без пътищата, може да изиграе роля за неуспех на обединението, счита Караджов. „ Да, те са червени линии, те са съществени маркери за всяка една от партиите. Но въпреки това, мисля че след 10-тина години, които прекарахме в унитарна изясненост, мисля че това нещо е по-скоро глътка въздух. Да, вреди на чувството за непоклатимост, само че най-малко все още не виждам задаваща се скорошна такава, както казахте, сриване на обединението ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР