В предаването Още от деня“ по БНТ Владислав Панев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Владислав Панев, каза
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Със сигурност отиваме на нови избори

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Владислав Панев, сподели че решението на президента е естествено, откакто връчи третия мандат на Българска социалистическа партия и това значи, че е съвсем несъмнено, че отиваме на избори. „ Няма никакви шансове за реализация на третия мандат – това слушам от поръчките на политическите сили “.

Различията ни с Българска социалистическа партия от началото на 48 Народно събрание станаха все по-отчетливи, по тематиката за популизма и харченето на държавни пари, а освен за войната в Украйна, съобщи Панев. „ Трудно ми е да предположа, че бихме могли да имаме някакви допирни точки с Българска социалистическа партия заради тези аргументи, мисля че възможностите не са огромни “.

Ясно е, мандат в Българска социалистическа партия значи нови избори, просто тъй като болшинство към тях мъчно може да се конституира, счита Панев. „ Да, рискът при нови избори е огромен, само че не трябва да забравяме, че в този момент в това Народно събрание се одобряват закони, декрети, които в обикновено Народно заседание не биха се взели. “

Нашите въглищни тецове работят на загуба години наред, т.е. пазарните сили по този начин се намесват, че в последна сметка цените на тока ще падат и печелившите ще бъдат ВЕИ-тата, добави Панев. „ Себестойността на ВЕИ-та е 65 лева на мегаватчаса, което е към момента пъти под пазарната цена. Цена на тока от въглища е 250 лева на мегаватчас. През идващите години би трябвало да влагаме стремително в електропреносната система на България “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР