В предаването Още от деня по БНТ Светослав Васев каза,

...
В предаването Още от деня по БНТ Светослав Васев каза,
Коментари Харесай

Светослав Васев: Държавата може да спре войната на пътя

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Светослав Васев сподели, че страната не е безсилна да спре войната на пътя, дори в противен случай. „ Държавата не стопира да работи в посока възстановяване сигурността по пътищата. Трендът демонстрира понижаване на починалите и тежко ранените, само че въпреки всичко всичко това не става с толкоз бързи темпове, с колкото ни се желае ".

ПТП-та се въздействат от доста фактори, това е една система, която се състои от път, транспортно средства, човек и среда и тези фактори си взаимодействат, изясни Васев. „ Навсякъде в тези звена може да се откри едва място ".

Планът, който предлагаме е 3 година, одобряват се следните ограничения: планува се целево финансиране на общините да финансират в инфраструктура, добави Васев. „ Да бъдат обезопасени да вземем за пример всички пешеходни пътеки. Администрацията, която ръководи пътя, си има ангажимент. Но всички виновни институции дават отговор за изпълнеинето на държавната политика. Това са ограничения, които ще дадат своя резултат много бързо. "

Относно мантинелите се планува разпоредба, където те ще бъдат на две равнища и по този метод ще могат да задържат коли с по-висока скорост и по-висока маса, съобщи още Васев.

Други ограничения забавни - планува се усилване методите на електронизация и цифровизация, с цел да се обработват по-бързо нарушаванията и фишовете, сподели Васев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg