В предаването „Още от деня“ по БНТ Стою Стоев, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Стою Стоев, каза
Коментари Харесай

Стою Стоев: Много е важно този конектор да заработи възможно най-бързо

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Стою Стоев, сподели че най-важно е да работи в ползите на България по отношение на газовите доставки.

„ Имаме настоящ контракт с " Газпром ". Той беше спрян едностранно от съветската страна. България и досега декларира всеки ден количествата, които желае да използва, само че от това няма резултати. Направихме поръчки за полутечен газ, потреблението беше задоволявано през миналите месеци и бяха договорни седем танкера с полутечен газ, с цел да се задоволи потреблението за зимните месеци. Имаме и доставки от азерски газ, само че цялостното количество на ниската цена ще се получава, когато проработи интерконекторът с Гърция. Затова е доста значимо този конектор да проработи допустимо най-бързо, съобщи Стоев.

„ Дори и служебното държавно управление да успее да контракти газ от " Газпром ", би трябвало да си зададем въпроса предвидим сътрудник ли е " Газпром ". Цяла Европа се готви за тежка зима, тъй като съветската страна прави каквото си пожелае, макар че договорите не са нарушени. Този газ няма да е по-евтин от този, който използваме сега, а и в случай че решат, от " Газпром " могат да спрат доставките през зимата, уточни той.

Имаме контрактувани разнообразни източници на газ, които да задоволят потреблението на страната ни през зимата. Така че е извънредно значимо да се създадат нужните стъпки, с цел да станат доставките факт, добави Стою Стоев.

Тази газова рецесия ще я преодолеем. За нас друга значима политика антикорупционната политика, акцентира той.

Стоев заяви, че в " Продължаваме промяната " към момента не са решили дали ще одобряват поканата на " Демократична България " за явяване на изборите в коалиция.

Анализите към момента не са направени. Борим се за едно и също – за антикорупционно ръководство. Трябва да се види дали, в случай че се явим дружно на избори, ще имаме по-голям резултат, съобщи той.

Преследваме задачата да сме първа политическа мощ с допустимо най-вече мандати. Мисля, че това е доста реалистична цел. Ще си партнираме и в идващия парламент с сътрудниците от " Демократична България " и Българска социалистическа партия и се надявам да имаме най-малко 121 депутати, сподели още Стою Стоев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР