В предаването Още от деня по БНТ снощи Кирил Вътев,

...
В предаването Още от деня по БНТ снощи Кирил Вътев,
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Ограничението за внос на украинско зърно е до 15 септември

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия нощес Кирил Вътев, сподели че ограничаването за импорт на украинско зърно е до 15 септември. „ Това е решението на Европейска комисия. Последната дума ще е на Европейска комисия. "

България е парламентарна страна и се извършва от изпълнителна власт като Министерски съвет, тъй че този групов орган има тежката дума, тъй като преглежда по-голям размер от информация, в сравнение с Министерство на земеделието, а последно решението ще вземе Народно събрание, изясни Вътев. „ Аз съм задължен да се съобразя с решението на Министерски съвет и на Народно събрание. ".

Когато се реализира вносът, тогава ще можем да приказваме за растеж или рухване на цените, счита Вътев. „ А търговците на дребно ще имат крайната дума ".

Днес имахме сериозен диалог по тематиката в Министерски съвет по отношение на недоволството на зърнопроизводителите за рухване на вноса на зърно от Украйна, изясни Вътев. „ Ще се проведат срещи с тях, ще се положат всички старания за компенсиране на загубите им. Ще бъдат обезщетени с толкоз, колкото покаже самия разбор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР