В предаването Още от деня по БНТ Росен Плевнелиев, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Росен Плевнелиев, каза
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Винаги има полза от появата на нов политически проект

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Росен Плевнелиев, сподели че постоянно има изгода от появяването на нов политически план, това е едно чисто демократично упражнение. Виждам да се върви към подобен план от президента Радев, само че няма да е преди евроизборите

„ Наблюдавам едно забавно съвпадане. Президентът Първанов през третата година на втория мандат излезе и афишира плана си АБВ, в този момент Радев прави същото. Това е една огромна неточност ", акцентира той.

„ Президентът Радев има политическо държание, което назовавам модела „ Сириза ". До края на мандата си той ще държи разграничено политическото пространство, с цел да извлече изгода. Това е повода за всички упреци, които насочва. Той желае властта и няма да се успокои, до момента в който не я получи. Президентът Радев се бори за властта, макар, че по закон, той съставлява, само че не ръководи страна. На него му се услади две години да ръководи страната и няма да има различен вид да влезе във властта. Г-н Пеевски, разбирайки желанията му, се пробва да измести играта ", изясни Плевнелиев.

„ Движение за права и свободи е една систематична партия, която е част от политическото пространство на България. Г-н Пеевски печели тройно от този конфликт. Г-н Пеевски се нарежда и геополитически. Всички знаем за политическите благосклонности на Радев към Русия. България се е ускорила към еврозоната, а това е извънредно нежелано от съветския президент и Русия, тъй като случи ли се, политическото въздействие на Русия в България ще отслабне ", акцентира президентът на България в интервала 2021 - 2017 година

Печелившата роля сега е в центъра - ролята на балансьор. Това ми демонстрират и дейностите на господин Пеевски, да се нарежда в центъра, сподели още той.

„ Духът на Конституцията споделя на президента да не се заиграва с демокрацията. Президентът е президент на всички българи. За него са дали своят вот от всички партии, той е президент и на всички тях. Той би трябвало да въплъщава единството на нацията във всичките и различност ", напомни Плевнелиев.

Според него ротацията ще се случи. „ Ако има виновен политически хайлайф в България, той ще направи по този начин, че да ни вкара в еврозоната - това е огромната ни цел. Пожелавам от сърце на Мария Габриел и държавното управление да извършат това историческо деяние. Духат мощни геополитически ветрове и това може да ни помогне. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да влезем през 2025. Имаме късмет ", сподели още Росен Плевнелиев.

„ Дай Боже някой ден, президентът да се кротне и да бъде по-демократичен, а не водач на опозицията ", изрази вяра той.

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР