В предаването Още от деня по БНТ Росен Христов, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Росен Христов, каза
Коментари Харесай

Росен Христов: Договорът с "Боташ" вече е проверен и е изцяло в полза на България

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Росен Христов, сподели че подозренията на Европейска комисия по отношение на контракта с турската компания от наложените такси върху преноса на газ през България. „ В момента Европейска комисия ревизира и правното съображение, които ние наложихме, и контракта с турската компания. Те желаят в този момент да ревизират дали посредством този контракт дали ние не събираме спомагателни такси от европейски страни, възползвайки се от нашето стратегическо място. Самият контракт е тестван от Европейска комисия, има си правилник, който изисква всички такива контракти в Европа за обзор. Преодставена им беше спомагателна информация, т.е. в случай че желаеха да го ревизират като контракт, до момента да го бяха създали. "

Въпросът е дали Булгаргаз ще се възползва по неетичен метод да се облагодетелства от този контракт, това е същността на инспекцията, безапелационен е Христов.

Разбира се, че е неразрешено да бъдат налагани такива такси, съобщи Христов. „ Капацитетът е резервинан, заплаща се, всички условия са написани в контракта ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР