В предаването Още от деня“ по БНТ Радостин Василев каза,

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Радостин Василев каза,
Коментари Харесай

Радостин Василев: Лидерска среща сега е много закъсняла

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Радостин Василев сподели, че тази лидерска среща е доста закъсняла. Сега с третия мандат, който аз дефинирам като на отчаянието, Борисов се появява дружно с госпожа Корнелия Нинова. От първия ден на Народното събрание сме извънредно стимулирани да покажем, че България има потребност от национални цели. Видя се обаче, че доста мъчно може да се реализира поддръжка

„ Тази среща демонстрира образуването на нещо, което докара до избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. Да забележим дали ще има нещо оттатък лимита на допустимото на следващия ден “, уточни той.

Въпреки това, депутатът не изключва диалози с Българска социалистическа партия. „ Такива диалози, които са за основополагащите правила и за политики. Макар и като съпротива бихме дали поддръжка по някои тематики на Българска социалистическа партия “, увери той.

По думите му казусът „ Nexo “ е сложил няколко тематики, най-важната от които за несъвършенствата на закона за финансирането на партиите. „ В случая става дума за финансиране от физически лица, не от компании, което е неразрешено. Може би е пристигнало време и за Закон за лобизма “.

„ Много забавно е, че в България прокуратурата се намесва с гръмки акции в подобаващия миг, когато се заприказва за така наречен статукво. Вече 14 години България не е в положение да направи законодателство за следствие на основния прокурор. Сега сме покрай такова законодателство, само че то е разграничителна линия. Ако не бяха бламирали предходната правна комисия, към този момент щяхме да сме го приели. Вижда се, че има опозиция в системата “, посочи Радостин Василев.

„ През последните 14 година неведнъж сме подложени на критика, че нямаме подобен механизъм. Ако страната не желае да продължи напред и да бъден признати за пълновръстен член на Европейски Съюз, би трябвало да продължим напред. Държавата заплаща цената на 20 години ръководство с избрани сделки “, сподели още представителят на Политическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР