В предаването Още от деня по БНТ полк. Димитър Георгиев,

...
В предаването Още от деня по БНТ полк. Димитър Георгиев,
Коментари Харесай

Полк. Димитър Георгиев:Командването на ВВС полага всички усилия българската авиация да изпълнява задълженията си

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия полк. Димитър Георгиев, сподели че през днешния ден се означават 110 години от основаването на българската бойна авиация. „ Няма по какъв начин да не бъдем горди с това, ние сме измежду първите страни в Европа и света, които употребяват армията за осъществяване на бойни задания ".

Командването на Военновъздушни сили поставя всички старания българската авиация да извършва отговорностите си, съобщи Георгиев. „ Ние би трябвало да подсигуряваме независимостта на страната и да пазим териториалната й целокупност. Ние поставяме всички старания българското небе да остане чисто, без значение от комплицираната интернационална конюнктура ".

Самолетите МиГ- 29 са в края на експлоатационния си цикъл, най-критично е ситуацията с моторите, които са повода годността на самолетите да бъде лимитирана до края на 2023 година, изясни Георгиев. „ МО работи в посока и води рарзговори с държавното управление на Полша, сега преговаряме с полската страна за придобиването на 2 авиационна мотора ".

Междуправителственото съглашение с полската страна обаче не трябва да бъде обсъждано като панацея за бойната авиация, добави Георгиев. „ Засега нямаме индикации от други съдружници, които да ни дават нужните елементи за бойните самолети МиГ-29 ".

Направили сме разбори и сме предложили на МО мултивекторен метод, който допуска паралелни действия в някоко линии на старания, които да концентрират алтернатива за удължение на ресурса на моторите на МиГ-29, втора алтернатива да се откри заместващ изтребител ".

Това, което най-добре ще пасне на Военновъздушни сили е изтребител, който да бъде доставен за най-кратък интервал от време и на второ място, водачите да бъдат подготвени за най-кратко време и да дава отговор на условията на съществуващата инфраструктура сега, безапелационен е Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР