В предаването Още от деня по БНТ Никола Минчев, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Никола Минчев, каза
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не сме в спор за управител на НЗОК

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Никола Минчев, сподели че не са в спор за шеф на НЗОК, само че фактически един от претендентите, които участваха в процедурата се отдръпна, а другият претендент не е бил гласуван в пленарната зала. „ Процедурата ще би трябвало да започва още веднъж, като това, към което се целим е намирането на тези фигури, които да бъдат консенсусни сред всички участници в договарянията, сред нас, сред ГЕРБ-СДС и които да свършат качествено работата ".

Според мен, в случай че имаше проект, в който авансово са разпределени по квоти органи, регионални шефове, заместник-министри, тогава по-бързо щяха да бъдат попълнени всички места, само че в противен случай - тъкмо, тъй като няма такова авансово квотно систематизиране, а се търси за всяка позиция качественият претендент, по тази причина и тези процеси лишават повече време, изясни Минчев. „ Затова и назначението на регионалните шефове не е приключено, по тази причина и попълването на органите от страна на Народно събрание не върви на цялостни обороти ".

Относно избора на нов ръководител на Сметната палата, Минчев сподели че не е бил в постройката на Народно събрание, когато се е взимало решение за удължение на периода на изпълняващ функционалностите ръководител на Сметната заплата. „ Честно казано моето схващане през цялото време по силата на решение на Конституционен съд Цветан Цветков продължава да бъде ръководител на Сметната палата ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР