В предаването „Още от деня“ по БНТ Надежда Йорданова, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Надежда Йорданова, каза
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Процесът на гласуване на законопроекти безспорно е забавен

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Надежда Йорданова, сподели че ръководещата коалиция е сложна през цялото време. „ В сегашния миг трусовете, които започнаха, затрудняват процеса на работа, най-малкото, тъй като отклоняват силата на участващите в ръководството и решаването на актуалната рецесия. От позиция на министър на правораздаването аз и моят екип действаме с цялостна скорост, имаме график до края на годината “.

В моя проект са част от 22-та закона, които би трябвало да бъдат признати – единият е законопроекта за търсене на отговорност от основния прокурор и вторият – законопроект по по този начин нареченото „ Дело Колеви “, изясни Йорданова. „ Законопроектът за подателите на сигнали към този момент мина през публично разискване и скоро ще бъде в Министерски съвет. “

Това, което аз подкрепям като позиция и ние от Демократична България, че в Народното събрание би трябвало да има ясни болшинства, би трябвало да се седне на масата за диалози, да се дефинират целите и да стане ясно по какъв начин ще бъде образувано болшинството, съобщи Йорданова.

Антикорупционният закон ще бъде тест за това ще може ли ръководещата коалиция да се оправи, безапелационна е министърката.

Българският закон „ Магнитски “ не е внасян, не е предлаган, това което се разисква в Министерство на правораздаването са три разнообразни разновидности, изясни Йорданова.

В системата на пандизите има компании, които са влезнали по метод, който не е доста правилен, незаконносъобразен и това ще бъде обещано на прокуратурата, съобщи Йорданова. „ Трябва да се сътвори по-добра организация по контрола за осъществяване на договорите “.

Не съм взела участие в разискването на кандидатурата на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, смятам че верният път е първо структурните промени, след това лицата, добави Йорданова. „ Доколкото съм наясно с позицията на сътрудниците от ПГ Демократична България ще поддържа това предложение “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР