В предаването Още от деня по БНТ Мартин Димитров, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Мартин Димитров, каза
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Законопроектът за прекратяване на концесията на „Лукойл“ е минал през икономическата комисия

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Мартин Димитров, сподели че законопроектът за преустановяване на концесията на „ Лукойл " е минал през икономическата комисия на първо четене. „ Важното е, че в този момент от ГЕРБ са „ за ". Важно е, че тези пристанища, които са вход на значими първични материали е добре да бъде държавна благосъстоятелност. Държавата има силите и механизмите да управлява вноса в България и да обезпечи да се съблюдават разпоредбите. Това дава опция да се дефинират и такси, каквито страната сметне за добре ".

Има два огромни гафа на президента и на служебните държавни управления, безапелационен е Димитров. „ Единият октомври месец предходната година вследствие на правилник на Европейски Съюз е трябвало да бъдат на процедура преразгледани и прекъснати. Тогава без публичен спор небрежно са взели решение да изискат изключение от това предписание на Европейски Съюз във връзка с Росенец. Трябвало е да бъде осведомено Народно събрание, да се направи публичен спор по това решение.Нарочно не са го създали.

Второ - януари месец се приема този текст, обаче тогава това решение минава с една уговорка, че първо се уведомява Европейска комисия и това би трябвало да се направи от Министерски съвет, в тази ситуация още веднъж служебно държавно управление. Това съобщение го прави кабинетът. На мой пряк въпрос - вие изпълнихте ли закона, и отговорът е, че те са решили че Външно министерство е уведомило някого, само че не споделят кой и не споделят дали има противоположен отговор. Утре ще желая от настоящето постоянно държавно управление цялостна инспекция на тези обстоятелства ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР