В предаването Още от деня по БНТ Любомир Леков каза,

...
В предаването Още от деня по БНТ Любомир Леков каза,
Коментари Харесай

Икономист: Има легитимни причини хората да са обезпокоени от смяна на валутата

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Любомир Леков сподели, че смяната плаши по отношение на приемането на еврото. " Другото е политизирането ".

Инфлацията съгласно Леков не е най-важната сега. „ Тази инфлация е за целия Европейски Съюз, тя е привнесена. В момента главно са външните фактори, които хранят инфлацията у нас ".

Георги Вулджев сподели, че има законни аргументи хората да са обезпокоени от промяна на валутата. „ Но тук по-големият проблем е фактът, че институциите не си правят работата в това отношение. Имаше обещан един отчет, който трябваше да е направен и да обясни по какъв начин гледат държавните институции на възможните плюсове и минуси. "

Ние не изпълняваме инфлационния критерии и не можем да се впишем във финансовата рамка, изясни Вулджев.

Според Вулджев обаче инфлацията към този момент е изчистена от външните фактори и също така на световните пазари също се успокоиха цените на суровините. „ Там където остава инфлацията, най-вероятно има и нещо вътрешно. Нашите лихви да вземем за пример остават доста по-ниски, в сравнение с други места и това може да оказва директно въздействие върху цените на парцелите примерно ".

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР