В предаването Още от деня по БНТ Крум Зарков, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Крум Зарков, каза
Коментари Харесай

Крум Зарков: ВКС беше изправен пред огромно предизвикателство

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Крум Зарков, сподели че едно от най-ценните неща в Конституцията е институтът „ Служебен кабинет ". „ Това държавно управление се е захванало с промени в Конституцията. Имат цялостното право на това, само че аз моля доста деликатно да се работи с основата на българското право и държавност, тъй като това не е конюктурен въпрос. Има неща, които могат да се оправят, да се съсредоточат върху тях. "

Не е сухо мастилото от отчета за върховенстсвото на закона, който разгласява Европейска комисия, и който даде съображение да пуснат писмо до всички и да кажат, че мониторинговия механизъм би трябвало да бъде преустановен, изясни Зарков. „ Един доста значим закон - този за следствие на основния прокурор беше признат от настоящия парламент. Няколко часа откакто беше определен първия арбитър, който да стане атхок прокурор се подложи на подозрение по какъв начин тя се избира. Струва ми се, че думите на еврокомисаря по правораздаване, който споделя - доста е значимо, че направихте законите, още по-важно е те да бъдат приложени, се четат назад ".

Поставя се под въпрос системата, по която се избира този арбитър и защото сме в средата на една процедура, Върховен касационен съд беше изправен пред голямо предизвикателство, безапелационен е Зарков. „ Сега Висш съдебен съвет, на следващия ден би трябвало да приключи процедурата, с която този арбитър да стане за избран интервал прокурор и да стартира да работи по избрани проблеми ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР