В предаването Още от деня“ по БНТ Крум Зарков каза,

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Крум Зарков каза,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Обнадежден съм, че беше даден ход на законопроекта за разследване на главния прокурор

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Крум Зарков сподели, че това, че политици и магистрати беседват, аз не мога да осъждам или да споделям, че е неприятно. „ Но това, което се случи е извънредно неприятно, а и не престават да се случват – появяват се записи, закани и така нататък Това е грозната гола истина. И дано да се замислим – кой не го знаеше? Това е резултатът, това е цената на това да не поемаш отговорност, когато си определен от хората да взимаш решения “.

Моята задача като длъжностен министър е да създадем по този начин, че нещата най-накрая да се случат, диагнозата е ясна, лекуването е ясно, време е да бъде управлявано, съобщи Зарков.

Главният прокурор и изобщо прокуратурата не може и не би трябвало да приказва с внушения и недомлъвки, не може да се приказва по този начин от тази позиция, когато в ръцете ви е цялата власт, безапелационен е Зарков.„ Ако имате информация и тя е събрана законно, няма какво да плашите – оповестявате, арестувате, повдигате обвинявания или казано по различен метод – вършите си работата “.

Въпреки, че няма официална юридическа спънка който й да е прокурор да проверява основния, то на практика по доста аргументи беше невероятно, добави Зарков. „ Затова някой, който е отвън системата би трябвало да прави следствие против основния прокурор. “

Аз имам правото да сезирам Висш съдебен съвет по разнообразни въпроси, в това число въпросите за предварителното преустановяване мандата на основния прокурор, аз насрочвам дневния ред, тъй че ще работя умерено и решително, тъй че истината да излезе нескрито, в умозаключение сподели Зарков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР