В предаването Още от деня“ по БНТ Крум Зарков, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Крум Зарков, каза
Коментари Харесай

Крум Зарков: Законопроектите за реформи в съдебната система ще бъдат внесени в първия ден на новото НС

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Крум Зарков, сподели че политиката ни по отношение на РСМ е поредна. Президентът бе първият, който сложи изискването за спазването на правата на българите в Македония и прекъсване на езика на омразата. Очевидно сега има ескалация на антибългарското говорене в Скопие. Това е повода и президентът Радев да сложи въпроса за мониторинг върху РСМ.

" Мониторингът върху върховенството на закона в България не се връща. Създава се едно комплициране в българските жители и в европейските страни. Разговарях с еврокомисар Вера Йоурова. Тя оцени оцени високо напредъка на България в промяната на правосъдната система и се срещна с настоящото положение на механизма за следствие на основния прокурор. Аз и обясних, че пет значими законопроекта бяха признати от последното Народно заседание. Наистина два значими законопроекта не бяха признати - този за корупцията и този за следствието на основния прокурор. Времето не беше проблем за тяхното приемане. Аз съм уверен, че идващия парламент ще ги одобри. Законопроектите са в ръцете на народните представители. Ако те имат по-добри оферти, дано ги включат и одобряват. Аз съм сигурен, че законопроектът за следствие на основния прокурор беше добър и можеше да бъде признат ", безапелационен бе той.

Зарков разяснява напрежението и рецензиите сред служебните министри от Българска социалистическа партия и управлението на партията. " Не отива на Българска социалистическа партия да е пета политическа мощ. Тя е основана да играе водеща роля. В момента обаче това не се случва и не се прави нищо, с цел да се промени това състояние. На Конгреса на Българска социалистическа партия чакам спор по какъв начин партията да влезе в ролята, която ѝ подхожда. Този Конгрес би трябвало да даде отговор на въпроса по какъв начин Българска социалистическа партия ще се яви на изборите и няма да е пета политическа мощ. Винаги и под всякаква форма ще работя за Българска социалистическа партия, без значение с какво се занимавам ", разгласи Крум Зарков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР