В предаването Още от деня“ по БНТ Ивайло Мирчев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Ивайло Мирчев, каза
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Вероятната причина за издирването на Христо Грозев е негово разследване

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Ивайло Мирчев, сподели че Христо Грозев се намира на неустановено място и приказваме с него посредством видеовръзка. До този миг разбрахме, че най-вероятната причина Русия да го търси, е негово следствие за метода за изстрелване на крилати ракети с висока степен на акуратност. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев във връзка почналото чуване в парламентарната комисия за надзор над спецслужбите на проверяващия публицист, който бе разгласен за търсене от Русия.

Ние поискахме това чуване, тъй като Европейският съюз разгласи Русия за страна, подкрепяща тероризма, а когато такава страна търси български жител, това е опасност за националната ни сигурност, съобщи Мирчев.

По думите му по време на чуването Христо Грозев е оповестил " извънредно притеснителна " информация.

Стана ясно, че информация за следствени дейности в България по открити обстоятелства за групите на ГРУ (Главното разузнаване на Русия – б.ред.), които са правили саботажи в български военни предприятия, е показана по напълно друг метод от българската прокуратура, уточни депутатът от Демократична България.

Ще желаяме повече информация от господин Грозев по тези случаи, ще желаяме чуване на основния прокурор. Ще желаяме чуване и на специфичните служби, с цел да ни кажат какви ограничения са подхванати за запазване на живота на господин Грозев. След това чуване ние, като народни представители, ще вземем всички ограничения за опазването на живота и здравето на господин Грозев. Трябва да се отнесем извънредно съществено, когато една страна, подкрепяща тероризма, търси български проверяващ публицист, акцентира Ивайло Мирчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР