В предаването Още от деня“ по БНТ Иван Шишков, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Иван Шишков, каза
Коментари Харесай

Шишков: Ако не бяхме издали разрешение за строеж на АМ "Струма", щяхме да се върнем 3-4 години назад

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Иван Шишков, сподели че служебният кабинет работи по този начин, че да направи потребни неща за страната. „ В първите два месеца пуснахме интерконектора с Гърция, тези довършителни работи не бяха дребни и работата беше интензивна. След това тематиката с автомагистралите, всяка една от автомагистралите получи своето развиване. Магистрала Европа се строят всички лотове от нея. Започнахме и последния сектор от Автомагистрала „ Струма “. Скоростният път от Ботевград до Видин пуснахме 7 км нова права. Пуснахме 16,5 км по автомагистрала „ Хемус “. В момента не можем да си позволим служебният кабинет да не работи “.

Всички желаеме да има бързо решение на Автомагистрала „ Струма “, безапелационен е Шишков. „ Там има Оценка на въздействието върху околната среда и в случай че той беше изминал, щяхме да се върнем 3-4 година обратно, в случай че не бяхме дали позволение за градеж. Относно контракта и милионите. Не са подписани тихомълком договорите. Това, което сме създали е извънредно вярно, тъй като договорите са подписани за строителство по метода, по който са играни процедурите по търг. Но незабавно е подписан анекс към контракта и той касае единствено онази част, която сега се строи. Не считам, че този длъжностен кабинет трябваше да е отговорен за неспазване на периодите за Автомагистрала „ Струма “. Пътният възел се строи от ГБС и този пътен възел по никакъв метод не предопределя трасето на автомагистралата “.

Относно автомагистрала „ Хемус “ Шишков сподели, че това което е платено по контракти по 1, 2 и 3 лот е това, което сме разплатили строителство преди идването на този длъжностен кабинет. „ Трябва да накараме строителните компании да построят задатъка, който са взели е да го построят по старите цени, без да бъдат индексирани. Държавата не би трябвало да заплаща индексации върху взетите задатъци. Това е справедливото. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР