В предаването Още от деня по БНТ Иван Брегов, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Иван Брегов, каза
Коментари Харесай

Иван Брегов: Когато бързо се наложи наказание, всички се убеждават, че държавната машина работи

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Иван Брегов, сподели че българските институции не работят тогава, когато би трябвало да постановат закона, когато е належащо. „ Човек прави някакво нарушаване. В България не може да се провежда една работа, която да уведоми нарушителите и да събере средствата от наложените санкции. Не може ли Министерство на вътрешните работи да употребява правосъдните служби за известяван, с цел да реализираме бърз резултат от налагане на наказването? Когато бързо се наложи едно наказване, всички се убеждават, че държавната машина работи. "

Последните ремонти в Наказателен кодекс несъмнено са един неприятен закон, тъй като лидер, който е използвал алкохол, му конфискуват автомобила, а лидер, който аргументи междинна или тежка телесна щета, откакто е използвал алкохол, неговият автомобил може да не бъде иззет и това е образец за неприятно законодателство, счита Брегов. „ Но не всички закони са неприятни. Големият проблем е в правоприлагането ".

Фундаментален проблем е това, че законите се пишат бързо, а се правоприлага постепенно, добави Брегов. „ Липсва професионализъм в политическата класа. Юристите са малко в Народното събрание, знам че думата им не е особена тежка. Това е евакуиране на политиката като такава. Тогава някой я заменя и я заменя нормално улицата, стихията и хаоса. И това е проблем, който ще би трябвало занапред да решаваме ".

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР