В предаването Още от деня по БНТ д-р Иван Кокалов,

...
В предаването Още от деня по БНТ д-р Иван Кокалов,
Коментари Харесай

Д-р Иван Кокалов: Законодателят реши, че НЗОК не плаща здравни услуги, тя ги купува

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия доктор Иван Кокалов, сподели че всеки един българин споделя, че не е удовлетворен от опазването на здравето,а в случай че попитате и в лечебните заведения - и те няма да са удовлетворени. „ Всеки ден, всеки месец има нови и нови претенции от страна на пациентите, което не е неприятно - за нови молекули, за нови медикаменти. Въпросът е, че не всяко ново лекарство би трябвало да бъде незабавно въведено, само че това е различен въпрос. Но Касата не е банка, тя не работи като банка. Тя се договаря с Лекарсксия съюз с цени, с размери, а те зависят от това какво гласоподава Народното събрание като бюджет. Средствата не са малко, само че постоянно искащите да изразходват повече средства са повече. Мисля че с тези средства ще успеем да осигурим добре настоящо опазване на здравето ".

Истинската промяна в опазването на здравето е нужна, само че се вижда, че редът на опазването на здравето ще пристигна по-късно, тъй като в този момент политиците имат други цели, счита Кокалов. „ Не би трябвало да се прави промяна единствено на едно. Всичко в опазването на здравето е обвързвано, не може единствено в извънболничната помощ. Връзката е реципрочна и би трябвало да има промяна и в болничната помощ. Има нещо сбъркано, в това число и в метода на финансиране ".

Законодателят реши, че Касата не заплаща здравни услуги, тя ги купува, добави Кокалов. „ Не може в огромните градове на всеки километър да има болница, а в дребните обитаеми места да няма. Здравната услуга би трябвало да бъде оптимално близо до този, на който е нужна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР