В предаването „Още от деня“ по БНТ Боян Магдалинчев, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Боян Магдалинчев, каза
Коментари Харесай

Магдалинчев: ВСС е готов за избора на председател на ВКС

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Боян Магдалинчев, сподели че Висш съдебен съвет е подготвен за избора на ръководител на Върховен касационен съд. „ Процедурата е открита от Закона за правосъдната власт, има признати вътрешни правила. Те са настоящи от 2012 година, обновени са. Така че пренасяне мястото на осъществяване на избора в по-голяма зала е предвид на епидемиологичните ограничения, защото по-голямата част от хората демонстрираха предпочитание да бъдат присъствено, ще има публицисти и по тази причина трябваше да се обезпечи по-голямо пространство “.

Концепцията на претендента за ръководител на Върховен касационен съд е качена на интернет страницата на Върховен административен съд и тя е там към този момент повече от месец, изясни Магдалинчев. „ По време на чуването самият претендент показва своята идея, могат да му бъдат задавани въпроси от членовете на Висш съдебен съвет “.

Има подадени претенции с въпроси към претендента от магистрати, има и от неправителствени организации, добави още Магдалинчев. „ В рамките на дебата и на чуването, допускам че ще има въпроси и от членовете на Висш съдебен съвет, което е напълно редно нещо “.

Въпросът с избора, макар че е един претендентът, не може да бъде превдварително решен, откакто ще има диспути, мнения и доказване качествата на претендента, безапелационен е Магдалинчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР