В предаването „Още от деня“ по БНТ Асен Василев, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Асен Василев, каза
Коментари Харесай

Асен Василев, ПП: Нещата са на кантар - дали ще се явим заедно с ДБ, няма особено значение

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Асен Василев, сподели че са се записали дружно с мандатоносителите от предходните избори. „ Амбицията за Народното събрание е за първо място. Това, което виждаме е, че дружно с сътрудниците, с които бяхме в коалиция – Демократична България и Българска социалистическа партия, възможностите да се вземат 121 места са много огромни, само че това зависи дали хората ще излязат и ще гласоподават. “

До ден-два ще излезем със мнение дали ще се явим дружно с Демократична България на изборите, изясни Василев. „ Засега социологията споделя, че няма огромно значение дали ще бъдем дружно или по-отделно ще се явим на изборите “.

Ако гледаме ляво-дясно, ние сме в центъра – да не се пипа данъчната част, само че да се влага в доста необятна обществена стратегия, добави Василев.

Със сигурност работим добре и с Българска социалистическа партия, и Демократична България, нямаме проблем да работим дружно и в бъдеще, съобщи Василев. „ Различията се преодоляват с диалози. Видя се и предишния път, че не са непреодолими. Трите партии дружно представихме една управническа стратегия, по която беше реализирано единодушие по всички щекотливи тематики. Има две неща, по които и трите партии сме съгласни – първо, че не би трябвало да се трансформира геополитическата ориентировка на страната. Второто е, че България би трябвало да се ръководи по нов метод – да се отстрани рекетът върху бизнеса, да се спрат поръчките за избрани компании и така нататък “

Ние можем без съветски газ, това е изрично, само че в случай че „ Газпром “ дадат твърда оферта и по-ниска цена, можем отново ги включим в микса, изясни Василев. „ Азерският газ е една трета, другата една трета е с танкери, третата една трета може да пристигна от „ Газпром “ или други източници “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР