В предаването Още от деня по БНТ Антон Кутев, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Антон Кутев, каза
Коментари Харесай

Антон Кутев: Вероятността да се създаде правителство с третия мандат е винаги по-малка, отколкото с първия

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Антон Кутев, сподели че това дали Митрофанова ще пристигна на откриването на Народното събрание или Зеленски ще изпрати видеообръщение, са значими тематики, само че не са най-важните за обществото и партиите се объркват в целите си. Те не са намерили добре фокуса, подреждат проблемите по неверен метод.

" Имам чувство за разминаване на дневния ред на обществото и Народното събрание, тъй като в края на краищата дали Митрофанова ще пристигна или не - разбрах, че няма да пристигна - само че дали ще пристигна, нито ще направи коалиция, нито ще направи парламент, нито ще одобри бюджета или 22-те закона по ПВУ, нито ще обезпечи обезщетенията за тежката зима и така нататък В момента имаме доста тежка обстановка в страната, която изисква друга отговорност от политиците и имам чувството, че Народното събрание се плъзга по повърхността и се занимава със Зеленски и Митрофанова, които са значими, само че аз персонално бих направил целите по различен метод ", сподели Кутев.

Говорителят на кабинета съобщи, че доста се надява да се направи държавно управление и няма подозрение, че българското общество и политиците, и партиите са евроатлантически и никой у нас не подлага на подозрение евроатлантическата ориентировка на България.

" Чувал съм някакви неща от " Възраждане ", само че като цяло изборите го демонстрираха, че нямаме съмнение като общество в евроатлантическата ориентировка, не стои въпросът дали България ще бъде насочена към Европейски Съюз и НАТО. Това за мен е несъмнено за България. Въпросът е в каква степен ще бъдем ефикасни в ръководството на личните си запаси и можем ли да осигурим на жителите това, което заслужават ", сподели той.

По думите на Кутев президентът отсрочи с една седмица събирането на Народното събрание, с цел да даде време на партиите да се схванат и да намерят метод.

Въпросът е този парламент да излъчи работещо държавно управление и устойчиво болшинство, които да може да вземат решение проблемите с пенсиите, инфлацията, които зависят от бюджета. Ако всичко върви обикновено, би трябвало до края на октомври да има ново държавно управление и то да работи по бюджета, сподели той.

" Надяваме се и настояваме да се сформира болшинство, което да излъчи държавно управление, с цел да може тази процедура да мине, другояче ще бъде доста трудно и рисково ", сподели той.

На въпрос дали държавно управление ще има с първия мандат Кутев беше безапелационен, че би трябвало да се употребява всяка опция. Това е отговорност към България.

По отношение на вероятността третият мандат да бъде връчен на " Български напредък " Кутев сподели, че неговият персонален опит сочи, че вероятността да се сътвори държавно управление с третия мандат е постоянно по-малка, в сравнение с с първия.

" Усилията би трябвало да се вършат в този момент незабавно, би трябвало да се търси излаз за България от многото рецесии. Не бива да разчитаме на третия мандат ", сподели той.

По думите му страната несъмнено може доста дълго да се ръководи от служебни кабинети, само че въпросът е, че най-добре е това да не става. Заяви, че мечтае за постоянни държавни управления с 4 години на ръководство. За да проведеш съществени промени би трябвало повече политическо време, сподели той.

За понижението на цените на газа съобщи, че интерконекторът е основен. По думите му обаче рухването на цените са посредством и на търговете за газ. За първи път у нас газът се купуваше с търгове и това сподели резултат. Важна е и работата на президента, който благодарение на Мицотакис съумя да обезпечи слотовете.

С напъните и на служебния кабинет успяхме да върнем, въпреки и с малко цените на горивата - бензинът към този момент е под 3 лева, сподели Кутев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР