В предаването Още от деня“ по БНТ Александър Николов, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Александър Николов, каза
Коментари Харесай

Александър Николов не отрече, че България е купувала руски газ след спирането на доставките, но на изгодна цена

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Александър Николов, сподели че бранш енергетика има две доста значими специфики – едната е, че резултатът от бранша се усеща върху цялата страна. „ Втората е, че когато поставят дефиниции положителни или отрицателни, те би трябвало да бъдат подплатени с данни. Данните в бранша са доста ясни. Ясни са финансовите данни, данните за Брутният вътрешен продукт, ясни са спомагателните доходи в държавния бюджет. Т.е. в случай че не бяха трагични квалификациите, щяха да са доста комични “.

Трагедията на това, което се случва е, че секторът има много дълъг във времето, двумесечно безхаберие в този момент, ще докара до тежки последици, съобщи Николов.

Не бива да се не помни кой и по кое време отхвърли азерския газ, по кое време се върнаха тези количества, безапелационен е Николов. „ Когато желаете да проверявате зависимости, проверявате от кое място накъде вървят парите. Над 90% от външните заплащания 2010-2020 година са посока североизток “.

Когато един министър излиза и споделя – вводени са договаряния, само че не са водени и така нататък, аз споделих в една национална медия какво плануват и то се случва: Спира Газпром доставките за България и когато това се случва значи, че на този бизнес би трябвало за доста къс интервал би трябвало да се намерят заместители, добави Николов. „ Аз не мога да нося отговорност за това какво е правил целият кабинет. Газпромекспорт е третирано като всяко едно друго дружество. Няма нито едно нарушаване от българска страна. Булгаргаз е в извънредно мощна позиция при възможен арбитраж “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР