В предаването Лице в лице по БТВ, снощи Делян Добрев,

...
В предаването Лице в лице по БТВ, снощи Делян Добрев,
Коментари Харесай

Делян Добрев: В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно

В предаването „ Лице в лице " по БТВ, нощес Делян Добрев, сподели че най-голямо усещане на последните избори направи огромният брой невалидни бюлетини. „ Ние загубихме доста гласове, тъй като доста хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно, тъй като не обясняваха добре на гласоподавателите, че с изключение на преференцията, би трябвало да зачертават и номера на партията (7-та). Друг проблем при машините е, че в случай че гласуваш за мажоритарно, не можеш да се върнеш да гласуваш за кмет. Трябва да анулират гласа ти. Трябва да свикнем да упражняваме това свое демократично право. Изборът ни ще предопредели какво ще се случи с нашия град в идващите четири години ".

„ В тази предизборна акция нямаше положително обяснение по какъв начин се гласоподава мажоритарно. Колко хора гледат какво им написа на бележката. Не настоявам, че хората са невежи, настоявам, че в тази предизборна акция нямаше задоволително положително пояснение по какъв начин се гласоподава с преференция за общински съвет ", сподели той и обави, че в случай че е имало машинно гласоподаване, е щяло да има 400 000 изчезнали бюлетини за кметове, защото машините не разрешават да се върнеш обратно и да гласуваш за кмет, в случай че си избрал да гласуваш първо за общински съвет.

„ От премиера Денков за следващ път чух опорките за „ Лукойл ". Защо сякаш България има дерогация, пък цената на горивата не пада? Кой направи „ Лукойл " монополист? 94% е делът на съветския нефт по това време. Три пъти скача търговията с съветски нефт през годината, в която ръководи „ Промяната " след началото на войната в Украйна. 45 милиона барела на година. Дерогацията не е нещо неприятно, стига изгодите да са за българите, само че те са за „ Лукойл ", уточни Добрев.

Той демонстрира информация от Европейската комисия, съгласно която има 12 страни с по-евтино гориво.

" Имаме един от най-скъпото гориво в Европа макар дерогацията. Даваме на " Лукойл " да купува на ниска цена съветски нефт ", добави той. Добрев даде за образец Румъния, където се преработва неруски нефт, а горивата са по-евтини, в сравнение с в България.

" Денков 4 месеца не праща писмо. Ако беше изпратил писмо, мярката можеше да стартира още от юли. Те просто не извършват закона, тъй като нямат интерес. Имат очевидно други ползи ", възмути се депутатът от ГЕРБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР