В предаването Лице в лице по БТВ Петър Стоянов, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Петър Стоянов, каза
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Украйна беше третата ядрена сила

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Петър Стоянов, сподели че това държавно управление се е родило доста мъчно, само че в последна сметка се сформира. „ Българският народ въздъхна с облекчение. Спрете с риториката за повреждане на сглобките. Вложете всички старания държавно управление да е продуктивно. Всекидневното говорене, че то може да падне затормозява българския народ, на хората им писна от избори, също така, дава отрицателен сигнал към бизнеса. Направете всички старания да постигнете задачите. Забравете тази реторика. Казвайки, че кабинетът ще ръководи дълго, се внушава сигурност в нашите сътрудници в Европейски Съюз, в бизнеса и в народа ".

„ Най-много ме тормози една от последствията, отразяващи се директно на България, в света няма друго общество, което да е по този начин разграничено поради войната в Украйна. Крайно време е да си дадем сметка за това и да спрем. До такава степен ли е деморализирано нашето общество, че не може да има единна позиция? ", уточни той.

„ Идеята, че Америка е отговорна за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики е неверна. Американците направиха всичко допустимо, с цел да се резервира този съюз. Те ясно обявиха, че няма да толерират убийстения шувинизъм на Украйна. Горбачов е безжалостен съперник на разпада на Съветския съюз. Американците се бояха, че ще се последва ориста на Югославия и избраха нуклеарните оръжия да се държат в една столица. Процесът на разпад обаче беше необратим ", разясни президентът Стоянов.

„ Украйна беше третата нуклеарна мощ. Тя имаше повече нуклеарни ресурси от Англия и Франция взети дружно. Украйна се отхвърли от нуклеарните си ресурси, след гаранции от Съединени американски щати и Русия за сигурността ѝ. Когато Русия анексира Крим, великите сили бяха длъжни да застанат на страната на Украйна ", напомни той.

„ Хубаво е когато водим спор за войната да знаем обстоятелствата. По-малките страни би трябвало да бранят интернационалното право, тъй като биха станали жертви. Ние би трябвало да застанем на страната на Украйна. Ние сме дребни ", предизвести някогашният държавен глава.

„ Няма по какъв начин да не виждам протичащото се в България, като опасност за нашия път напред. Важен е общият блян и вероятност за предстоящ живот. Преди 20 години пътят ни към Европейски Съюз и НАТО беше явен. Сега към този момент има подозрения за това. Спорът за съветското въздействие трябваше да приключи след Стамболовото ръководство ", сподели още Петър Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР