В предаването Лице в лице по БТВ Никола Минчев, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Никола Минчев, каза
Коментари Харесай

Никола Минчев: Местните избори са едно събитие, което няма отношение към случващото се в НС

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Никола Минчев, сподели че локалните избори са едно събитие, което няма отношение към протичащото се в Народно събрание. „ Конфигурацията в Парламента през днешния ден не беше естествена. Мнозинството би трябвало да обезпечи непоклатимост. "

„ Колегите споделиха сутринта, че имат партийни задължения и няма да участват в зала. Това не дава отговор на метода, по който се образува естествената парламентарна активност. Това не дава отговор и на целите, които дружно сме задали ", не спести рецензията си той.

Минчев разяснява и недоволството на ГЕРБ. „ Когато анализът идва три дни след изборите, това е изненадващо. В последна сметка локалните избори не са посочили някаква коренна смяна, с цел да се постанова преформатиране на управническия модел. Критики може да има, само че ние сме отворени за разговор. Не разбирам част от рецензията на ГЕРБ. Когато едни министри работят в сферата си на подготвеност, в това няма нищо необичайно ", акцентира той.

На въпрос дали от ПП-ДБ са склонни да подпишат управническо съглашение с ГЕРБ, зам.-председателят на Народно събрание съобщи: „ Да има ясно написан механизъм за деяние е добър вид. Независимо от броя хора, които взимат решението, значимо е какво е признатото решение. Може да се мисли по подобен документ, само че в случай че това е съдружно систематизиране на министерски постове, не сме съгласни и не сме отворени за това. След 4 месеца, когато пристигна времето за ротация, единствената стъпка е за премиера и вицепремиера, за друга смяна не сме съгласни и би трябвало да се утвърди от всички водачи. Това са задължения, по които сме се разбрали и ги изпълняваме ", изясни Минчев.

„ Не съм склонен, че Министерство на финансите и министър Асен Василев са склонни към разхищаване. Това, че има по-висока разходна част не е проблем, стига и приходната част да подхожда на едни рационални критерии. 3% са един рационален дисбаланс. Те значат повече разноски, в сравнение с доходи, само че в актуалната геополитическа обстановка, не съставляват някакъв сериозен риск ", посочи Никола Минчев.

Той акцентира, че бюджетът, който се разисква, има за цел да извършва и Маастрихтски критерии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР