В предаването Лице в лице“ по бТВ Лена Бориславова, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Лена Бориславова, каза
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не играем политически покер. Откъде Борисов ще намери независими личности за кабинет

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Лена Бориславова, сподели че се намираме в една доста сложна обстановка. „ Много се веселя, че сътрудниците от ПП-ДБ положихме големи старания, с цел да отпушим работата на 49-то Народно заседание. Проведохме един градивен диалог сред първите две политически сили.

„ Вече са направени доста основни стъпки, с цел да проработи Народно събрание. Ние предлагаме комисиите да имат ръководители, да се съблюдава модела, който беше до в този момент,с изключение на правна комисия, където ръководителят се сменя на ротационен принцип. Не можем да допуснем да има повече закъснение на работния развой “, акцентира тя.

Бившият представител на кабинета „ Петков “ още веднъж удостовери позицията си да напусне Народното събрание, като депутат. Тя призна, че повода за нейното овакантяване е обвързвана с подготовката за локалните избори, където има доста значими решения, които би трябвало да се предвижат. По думите И договарянията със „ Спаси София “ вървят добре. Тя акцентира, че с изключение на да се завоюват изборите, би трябвало да има и подготвени решения за идващите дни.

„ Не бягаме от управническа стратегия. Ако сътрудниците от ГЕРБ имат някакви нови оферти по управническата стратегия, които да влязат вътре, ние сме подготвени да ги обсъдим, да се създадат най-хубавите неща, с цел да може България да върви напред. Трябва България да отлепи от това безвремие. Поканихме сътрудниците от ГЕРБ, с цел да разпределим комисиите. До момента няма единодушие за комисиите. Нашето Народно събрание не работи, тъй като нямаме единодушие. Затова поканихме сътрудниците на нови диалози, с цел да продължим работата си. Ако имат някакви проблеми, дано да дойдат и да ги обсъдим в професионален звук “, прикани Лена Бориславова.

„ Нашата огромна неточност беше, че не получихме подписите на представителите на ГЕРБ за управническата стратегия. От самото начало не сме подвеждали сътрудниците, ясно декларирахме нашата позиция. Не играем политически покер и не се надцакваме. Формулата, която виждаме за работещо ръководство е кабинет на малцинството с поддръжката на другите политически сили и ГЕРБ.

„ Искаха специалисти в кабинета и ние ги предложихме. В него има хора от Демократична България. Кабинетът е цялостен от хора, които са заставали с лицата си. Това е кабинетът, който ние считаме, че може да осъществя целите, които ние предлагаме “, изясни тя.

Борисолавова разяснява днешната позиция на водача на ГЕРБ, който предизвести, че страната лети към бездна. „ Виждам, че има много огромна доза изнервенст в господин Борисов. Каква тъкмо формула предлага той? Кои ще са тези персони, които ще са толкоз неопетнени, чисти и безспорни престижи, които на фона на непозната стратегия, ще ръководят с поддръжката на лица от листата „ Магнитски “? Сега е ред на първия да покаже “.

„ Много ясно сме споделили къде стоим. Не играем политически покер. Не сменяме позициите си. С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и кардинални разлики. На може да се работи с хора, които непрекъснато си менят позициите. Не може първия ден да харесат програмата ни, на втория – не, а на третия да я дават на Българска социалистическа партия. Много мъчно се работи в такава среда “, призна Бориславова.

Лена Бориславова бе безапелационна, че обединението им с Демократична България е единна. „ Много наши симпатизанти могат да ни упрекнат за това, че разкрихме програмата си преди да е връчен първия мандат. Но по този начин демонстрираме, че сме открити. В актуалната обстановка няма верен ход. Много е мъчно “.

Тя разяснява и подозренията си във връзка опита за атентат против основния прокурор. „ Призовавам да се проверяват всички версии. Надявам се органите на реда да си свършат работата. Не мога да схвана по какъв начин лице, което не е подхванало никакви ограничения за следствие против хора от незаконния свят, а ги е закриляло, в този момент е атакувано от тях. Та това е техният страж “, пита се Бориславова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР