В предаването „Лице в лице по бТВ Кристиан Вигенин, каза

...
В предаването „Лице в лице по бТВ Кристиан Вигенин, каза
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП ще бъде фактор на стабилност в следващия парламент

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Кристиан Вигенин, сподели че решенията в Българска социалистическа партия се взимат от съответните органи, Народно събрание се произнесе с болшинство, че има преговорен екип, от през вчерашния ден текат доста интензивни договаряния, всичко е изцяло законно. „ Вътрешнопартийните въпроси би трябвало да правят отстъпка на по-голямата задача, която имаме - образуване на държавно управление. Имаме плануван конгрес през януари, тогава ще бъде установена оставката на ръководителя и едвам по-късно Националния съвет ще разгласи заместник-председател, който да провежда процеса. "

Българска социалистическа партия ще бъде фактор на непоклатимост в идващия парламент, безапелационен е Вигенин.

Това, че има към този момент декларирани кандидатури е положително единствено по себе си, всеки член на партията може да се кандидатира, несъмнено процедурата още не е отворена, само че всеки може да съобщи желанието си, когато процедурата бъде отворена през януари, ще знаем претендентите, с какви платформи влизат, изясни Вигенин. „ Ние държим изборът за ръководител да остане подобен, какъвто е, тъй като той дава късмет на всеки български социалист да се произнесе кой да бъде ръководителят на партията ".

Аз съм оптимист, че ще има държавно управление, в този момент мога да кажа, че методът е напълно друг, дори е новаторски, неповторим за метода, по който се основава държавно управление в България, добави Вигенин. „ Директно се излъчват договарянията и всеки български жител може да ги наблюдава. Целта ни е да има държавно управление за 4 година По въпросите, по които имаме разлики, ще бъде разисквано по-късно на политическо ниво, водачите ще обсъдят тези различия и ще се реши къде може да бъде изработен компромис или най-малко първи стъпки къде могат да бъдат направени. Ако забележим, че има кардинални тематики, по които няма никакво единодушие, аз не бих споделил, че ще подкрепим такова държавно управление непременно ".

Нашата настройка е това да бъде съдружно държавно управление с съдружно съглашение, с което всяка партия да има цялостен ангажимент към това държавно управление, да не се крием за вид стратегии, специалисти и така нататък, безапелационен е Вигенин. „ Въпросът за министрите, за съответни хора, не е обсъждан. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР