В предаването Лице в лице по БТВ Делян Добрев, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Делян Добрев, каза
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако бъде премахната дерогацията по 3 млн. лева на ден ще постъпват във Фонда за енергийна сигурност

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Делян Добрев, сподели че той не може да схвана за какво по този начин се дърпат за дерогацията. „ Толкова сладка ли е тази дерогация, толкоз е сладостен тоя съветски газ? Не мога да схвана Демократична България. Аз се надявам да се вразумят, тъй като през днешния ден в енергийна комисия те гласоподаваха разделно. Ако в петък гласуваме ветото, законът ще влезе в действие и от вторник „ Лукойл " ще стартира да заплаща. Ако не вземе ограничения ще загубим 36 милиона лв. за 12 дни ".

Според изчисленията му, в случай че бъде отстранена дерогацията по 3 млн. лв. дневно ще постъпват във Фонда за енергийна сигурност и в същия ден по закон бензиностанциите би трябвало да стартират да дават отстъпка от 0.75 лева на литър гориво.

На въпрос какъв брой лв. налог е платил „ Лукойл " по времето на ръководството на ГЕРБ, Добрев отговори: „ От първия ден на войната ние се намираме в друга обстановка. Трите рафинерии към нас купуват нефт на 100 $, а ние на 60 - това генерира големи облаги. В същото време на бензиностанциите в прилежащите страни, бензинът е на една и съща цена. Такива свръхпечалби преди войната нямаше. През годините „ Лукойл " не е плащал налози, тъй като по време на Тройната коалиция заявяват една голяма сума загуби ".

„ Защо е разногласието с Денков? Тази година отново са заявили загуби, само че този път на „ Лукойл " е било казано, че по този начин няма да стане и те би трябвало да си платят данъкът от 500 милиона ", изясни Делян Добрев.

„ Ако „ Лукойл " стартират да преработват по-скъп нефт, не на 60 $, а на 100, както останалите рафинерии, ще преработват и по-качествен нефт, тъй като уралският петрол е цялостен с метан и всички ние знаем каква е разликата като заредим в Европа ", счита ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание.

„ Ако във вторник стартираме да си получаваме парите, от 31 октомври сме упълномощили на Министерски съвет да стартира да връща на потребителите тези 0.75 лева, аз персонално ще отида при премиера Денков и ще му се извиня, а той ще може да ме съди. Ако това не се случи, аз ще заведа гражданско дело против премиера Денков, по тази причина че не ми връща отстъпката. Аз зареждам по 100 литра на месец, ощетяват ме с към 70 лв. на месец. Говорил съм с юристи. В съда ще уточним кой е на хранилката. Защо 10 месеца не се извършва закона? Не желаят законът да влезе в действие и „ Лукойл " да заплаща.

За какво ни е тази сглобка? Една парламентарна група от 30 индивида ръководи цялата страна ", зарече се Добрев.

Той попита: „ Кой пое уговорката за Шенген и еврозоната? Колегите им повярваха, аз не. Никога не съм им вярвал. Като видях по какъв начин купуваха скъпия газ за сметка на българите. Аз съм по-мнителен и поп-внимателно следя далаверите. Защо им беше тази дерогация, в случай че от нея към този момент две години печели единствено „ Лукойл "? ", пита още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР