В предаването Денят на живо по Нова Нюз Иван Таков

...
В предаването Денят на живо по Нова Нюз Иван Таков
Коментари Харесай

Иван Таков: За съжаление София е взета на концесия, големите пари от години управляват столицата

В предаването „ Денят онлайн " по Нова Нюз Иван Таков сподели, че за жалост София е взета на концесия, огромните пари от години ръководят столицата, а елементарните хора нямат достъп до богатствата.

Столичани са излъгани - гласуваш за ПП-ДБ, а ще получиш ГЕРБ в общината, добави Таков. „ Няма да позволим сглобката да се репликира и в Столична община. "

Иван Таков е безапелационен, че в лицето на Ваня Григорова София има различния претендент за кмет. „ Благата и комуналните услуги би трябвало да се върнат към Столична община ".

Не подкрепихме бюджета за тази година, тъй като той е слаб, счита Таков. „ Този бюджет е безусловно несъответстващ. През цялото време чуваме, че няма пари, а през 2022 година 200 милиона от финансовата стратегия на Столична община не са били изразходвани, макар че има планове. Не са изразходвани и средствата за квартални поправки ".

аков изиска да бъдат дадени повече средства на районните кметове. Видя се, че когато се гласоподава програмата за тротоарите - 120 млн. лева, доста от районните кметове съумяха да изразходват средствата дейно и мигновено, сподели Таков.

В бюджета на столицата за идната година Таков прикани да се обърне повече внимание на кварталната инфраструктура, да се подобрят вложенията в здравните заведения, а също по този начин най-накрая да бъде открито решение на казуса с дефицита тук-там в детските градини.

„ Не може преди 12 години, когато госпожа Фандъкова застъпи за кмет, да имаме 10 000 деца отвън детските градини, а през 2022 година да имаме дефицит от 11 000 деца ", съобщи Таков.

Даде образец, че бюджетът за непорочност е повишен съвсем двойно, а градът продължава да е прашен и замърсен.

Коментира, че обстановката в „ Топлофикация - София " продължава да бъде проблематична. По негова оценка отговорностите на сдружението гонят 2 милиарда лв.. Изрази терзания, че няма да се откри вложител, който да задели средства за модернизацията на топлофикационното сдружение, поради отговорностите му.

Призова да се смени философията и моделът на ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР